Dit zijn de 11 meest aparte banen waarvan je niet kan geloven dat je hier voor betaald wordt!

Je hebt soms van die dagen dat je naar je werk gaat en je afvraagt: is dit het? Zo’n gevoel heeft iedereen wel eens, behalve de mensen met onderstaande banen. Sommige hebben tijdens hun werk altijd het idee dat ze weekend hebben, omdat hun baan gewoon geweldig is. Probeer vooral geen spijt te hebben over jouw keuzes in het leven, wanneer je weer eens ergens gesolliciteerd hebt.

1. Pizza proever

 

Bath Pizza Company in Somerset uit Engeland plaatste onlangs een advertentie dat ze op zoek zijn naar een ‘pizzaproever’ die ze kan voorzien van feedback op het menu. Ik bedoel: dat wil ik best vrijwillig doen.
Je moet een brede smaak hebben om het werk goed te kunnen uitvoeren, maar dit eetcafé biedt een goed salaris met heerlijke pizza en ze vergoeden zelfs je reiskosten.

 

2. Panda oppasser

In 2014 haalde het China Giant Panda Protection and Research Centre de krantenkoppen met hun unieke vacature: ze waren op zoek naar panda nannies. De panda oppassers hoeven niet alleen de hele dag op te trekken met de panda’s, ze krijgen ook nog eens 24,000 dollar per jaar betaald en dat is omgerekend zo’n 27.000 euro. Dit is inclusief kamer en bedrijfswagen. De nannies moeten wel over enkele eisen beschikken, het gaat om hun schrijf- en fotografische kwaliteiten en de nodige kennis over panda’s.

 

 

3. Financiele Dominatrix


Een vrouw uit Brooklyn die zichzelf Princess Meggerz noemt, verdient 150.000 euro per jaar. Haar baan houdt in dat ze geld of andere geschenken van onderdanige mannen krijgt. Daarnaast hoeft Meggerz deze mannen ook nooit te ontmoeten, wat ook nog is een hele fijne bijkomstigheid is.

 

 

4. Professioneel slaper

 

Wie van ons kan wel zeggen dat hij doordeweeks goed uitgerust is? Niet veel, tenzij je van beroep bedtester bent. Een bedrijf vond een manier om hun bedden te testen: ze huurden een 22-jarige student in om een maand lang deel te nemen aan een 'slaaponderzoek'.

Zoals The Telegraph meldde, hoefde deze gelukkige vrouw alleen acht uur per dag in bed door te brengen om vervolgens over haar ervaringen te bloggen. Hmm, dat noem ik nog eens #goals.

 

 

5. Netflix Tagger

 

Er zijn er maar een paar van in de wereld: de Netflix taggers. Deze baan houdt in dat je de hele dag door naar Netflix moet kijken om de algoritmen van de streaming-gigant beter te maken. De verschillende categorieën die Netflix je voorschotelt, zijn dus gemaakt door deze taggers.

6. Spookhuistester

 

Dit is misschien niet de droombaan voor de wat bangere personen onder ons, maar voor de adrenalineverslaafden klinkt dit als muziek in de oren. Deze mensen reizen door het land om spookhuisbezitters te helpen om hun attracties nog spannender te maken.

 

 

 

7. Gelukskoekjes Schrijver

 

Donald Lau beëindigde onlangs een 30-jarige carrière als Chef Gelukskoekjes Schrijver bij Wonton Foods, dus de kans is groot dat jij weleens een koekje hebt gegeten met een van zijn voorspellingen. ''Als ze hun gelukskoekje opeten, wil dat de klanten het briefje lezen, misschien lachen en het restaurant met een positieve mind verlaten, zodat ze de volgende keer weer terugkomen,'' zei hij in januari.

 

 

 

8. IJsproever

 

Edy’s Grand Ice Cream is zo afhankelijk van de smaakpapillen van de ijsproever John Harrison, dat ze hem voor 1 miljoen dollar hebben verzekerd. John zelf schat dat hij in zijn gehele carrière wel 200 miljoen liter ijs heeft geproefd.

 

 

 

9. Waterglijbaan tester


In 2009 introduceerde Daily Mail de 29-jarige Tommy Lynch, die jaarlijks 27.000 mijlen aflegt om waterglijbanen over de hele wereld uit te testen. ''Sommige mensen zitten de hele dag door op kantoor, maar ik mag de hele wereld over vliegen en van glijbanen afglijden,'' zei hij.

 

10. Professioneel T-shirt drager

 

Jason Sadler richtte iwearyourshirt.com op in 2008 en sindsdien hebben hij en zijn vier collega’s gezamenlijk 428 euro per jaar verdiend door simpelweg advertentieruimte te verkopen, aldus Business Insider. Wij hebben denk ik allemaal de verkeerde baan...

 

 

11. Matras springer

 

Ruben Reynoso is een professionele 'matras springer' die letter op matrassen springt om de vulling gelijkmatig te maken. ''Slapen is zo belangrijk, iedereen in de wereld slaapt. Ik vind het leuk om daar deel van uit te mogen maken,'' vertelt Ruben aan PayScale.

 

Bron: Cosmopolitan en Marie Claire US


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Yeeter (vrijdag, 08 oktober 2021 11:05)

  Waarom zou je een matras springer willen worden want dan verdien je ja niks en dan doe je het voor geen nut?

 • #2

  Anoniem (vrijdag, 20 mei 2022 11:24)

  Misschien had je er 15 van kunnen maken, t is nogal....raar zo!

 • #3

  ...... (dinsdag, 31 oktober 2023 14:36)

  waarom haat

 • #4

  nee (vrijdag, 01 maart 2024 09:00)

  ik ben er een geworden