Welke baan past bij mijn sterrenbeeld?

Veel mensen, zowel jong als oud,  weten eigenlijk niet goed welk beroep nou goed bij hen past. Je kunt er vele onderzoeken op loslaten, maar vaak ben je er dan toch nog niet helemaal uit.. Misschien dat het Universum je helpt een duwtje in de goede richting te geven!

Ram

Ben jij een ram? Dan ben je vast ondernemend. Rammen laten sterke indrukken achter op anderen en zijn levendig. Het zijn zelfverzekerde leiders en stralen enthousiasme en optimisme uit.

 

Passende beroepen:

De ram geeft graag advies dus past zeer goed in een managementfunctie. Afhankelijk van je interesses zou dit dus in alle sectoren kunnen zijn. Zo zijn beroepen als hoofdredactrice van een tijdschrift of krant, communicatie- of hypotheekadviseur en advocaat of op je lijf geschreven.

 

 

Stier

Stieren hebben een groot doorzettingsvermogen, zelfs wanneer de ander al heeft opgegeven. Daarnaast houden ze erg van alles wat beroep doet op al hun zintuigen zoals decoreren en kleuren. Daarentegen zijn ze een ster in financiën en hun financieel advies wordt meestal zeer gewaardeerd. Als stier ben je geduldig en betrouwbaar, een mooie combinatie.

 

Passende beroepen:

Eigenlijk passen alle financiële functies bij de stier, maar als Financieel adviseur ben je op je sterkst. Daarnaast kunnen beroepen als etaleur en modeontwerper ook goed bij je passen.

 

 

Tweelingen

Als tweelingen ben je snel en veelzijdig zowel op mentaal als fysiek gebied. Ze zitten vol met energie en zijn erg goed met woorden. Daarnaast zijn ze nieuwsgierig en stellen ze zoveel mogelijk vragen en zijn graag betrokken met alles en iedereen. Echt een sociaal dier!

 

Passende beroepen:

Als journalist ga jij fluitend door het leven. Je kunt iedereen van alles vragen en toont oprecht interesse. Verder past een functie als communicatiespecialist goed bij jou, je houdt immers van communiceren. Zolang jij maar met mensen bezig bent, zit je op de goede plek.

 

 

Kreeft

Kreeften zijn zeer behulpzaam en gaan voor veiligheid en comfort. Daarnaast is de kreeft een perfecte moeder met haar onvoorwaardelijke liefde en zorg. Ze kunnen anderen goed lezen en onthouden alles! Als kreeft ben je ook nog eens sympathiek en loyaal.

 

Passende beroepen:

Coach onder probleemjongeren, verpleegkundige, sociaal pedagogisch hulpverlener of kraamverzorgster zijn beroepen waar jij echt op je plek zit.

 

 

Leeuw

Een leeuw wil graag in het middelpunt van de aandacht staan en trekt mensen aan met haar humor en charme. Ze barsten van de energie en nemen geen genoegen met de tweede plaats. Als leeuw ben je zeer gul, vriendelijk en openhartig. Het zijn wereldverbeteraars en willen aan het eind van de dag het gevoel hebben dat ze iets bereikt hebben.

 

Passende beroepen:

Leeuwen doen het erg goed in de politiek en willen hun ‘koninkrijk’ beschermen. Daarnaast werken ze uitstekend in teamverband. Op de werkvloer hebben ze graag de controle. Beroepen als leidinggevende, chirurg, ambulancechauffeur, vestigingsmanager sluiten goed aan bij de sterke kanten van de leeuw.

 

 

Maagd

Bij de maagd zit alles van binnen en ze leven totaal in hun eigen gedachten. Ze zijn perfectionistisch, analytisch en behulpzaam. Als maagd ben je goed in problemen oplossen en ben je vastberaden.

 

Passende beroepen:

Administrateur, accountant, agent, beleidsadviseur, beleggingsspecialist en controleleider zijn beroepen die goed passen bij de maagd. Ze zijn zeer kritisch en pakken het probleem aan bij de kern. Ze zijn uitstekend in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.

 

 

Weegschaal

De weegschalen zijn de diplomaten onder de sterrenbeelden. Ze kunnen zich inleven en houden hun leven graag in balans. Als weegschaal kun je goed naar anderen luisteren, ben je kalm en breng je graag mensen als groep bij elkaar.

 

Passende beroepen:

Weegschalen zijn artistieke mensen en beroepen als kapper, schilder, fotograaf, binnenhuisarchitect, acteurs of scenarioschrijvers sluiten goed bij jou aan.

 

 

Schorpioen

Schorpioenen doorgronden graag situaties en creëren dan een overzicht van de situatie. Ze zijn erg op details gericht en willen altijd weten ‘waarom’ iets zo is. Als schorpioen ben je erg dynamisch, oplettend en vindingrijk.

 

Passende beroepen:

Jij zit erg goed op je plek bij beroepen als arts of chirurg omdat je graag de leiding neemt en de volledige macht bezit. Daarnaast zijn beroepen als afdelingsdirecteur, bedrijfsleider en organisatieadviseur je op het lijf geschreven!

 

 

Boogschutter

Jij bent als boogschutter erg positief en optimistisch ingesteld, ook ben je onafhankelijk en zeer creatief. Boogschutters zijn geboren entertainers en sprekers, ze barsten van de goede ideeën en kunnen goed schrijven of verhalen vertellen.

 

Passende beroepen:

De boogschutter zit helemaal op zijn plaats bij een beroep in de mediawereld: televisie, tijdschriften, websites, noem het maar op. Zolang ze hun creativiteit maar kwijt kunnen en hun verhalen kunnen vertellen. Daarnaast kunnen ze erg goed schrijven dus als auteur zitten ze ook op hun plek.

 

 

Steenbok

Als steenbok ben je ongelooflijk geduldig en kan je je goed concentreren. Ze houden van controle, zijn ambitieus en zeer loyaal. Als steenbok wil je graag de zakelijke ladder beklimmen en de beste zijn. Jullie steenbokken zijn uitstekende managers en kunnen zeer goed organiseren.

 

Passende beroepen:

Productieplanner, productmanager, SEO specialist of teamcoach zijn beroepen die goed bij de steenbok passen. Je bent een echte manager dus een beroep als voorzitter van Raad Van Bestuur zal ook goed bij je passen.

 

 

Waterman

De waterman is eigenlijk heel uiteenlopend: aan de ene kant vind je het heerlijk om alleen te zijn, maar de andere kant ben je gek om mensen om je heen. De waterman vind het heerlijk om beide uitersten te ervaren en eigen nieuwe ideeën te bedenken. Als waterman ben je slim en origineel.

 

Passende beroepen:

Als waterman ben je een uitstekende sociale werker. Ook als psycholoog zal je het goed doen. Je bent een goede luisteraar en hebt aandacht voor detail. Als sociale werker of psycholoog werkt dit absoluut in je voordeel.

 

 

Vissen

Vissen zijn uitstekend met alles wat betreft het mystieke en het spirituele. Ze zijn extreem creatief en kunnen hun creatieve vaardigheden gebruiken om andere mensen te begrijpen en te inspireren.

 

Passende beroepen:

Auteur, cabaretier, danser, schilder, fotograaf, tarotist, astroloog, goochelaar. Maar ook - in de zin van het begeleiden van andere mensen op een creatieve manier - verpleegkundige, arts, verslavingstherapeut of jongerenwerker.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Charine eyny (zaterdag, 27 januari 2024 10:53)

    dankjewel voor deze nuttige informatie